Džakarta: Desetine demonstranata ispred konzulata SAD i Francuske

Izvor: Blic, 21.Sep.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džakarta: Desetine demonstranata ispred konzulata SAD i Francuske

Više desetina demonstranata danas je protestovalo ispred kompanija i konzularnih predstavništava SAD i Francuske u Indoneziji zbog američkog filma u kojem se ismeva islam i karikatura proroka Muhameda.

U Medanu, u provinciji Severna Sumatra, više desetina članova Fronta islamskih branilaca spalililo je američku zastavu ispred konzulata SAD.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Smrt za uvredu proroka Muhameda" i "Izrael i Amerika terorističke zemlje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Oko 200 ljudi se okupilo ispred Francuskog konzulata u Surabaju, na istoku Jave, uzvikujući "Smrt Americi, smrt Francuskoj", a meta demonstranata bio i jedan od restorana lanca MekDonalds.

Francuske i američke vlasti su odlučile da u oko 20 muslimanskih zemalja u svetu, uključujući Indoneziju, diplomatska predstavništva budu zatvorena.

Posle objavljivanja karikatura nagog Muhameda u časopisu Šarli ebdo, vlasti su izrazile bojazan da bi diplomatska predstavništva mogla biti meta nasilnih protesta kao što su bile ambasade SAD u islamskim zemljama zbog filma "Nevinost muslimana".

Povezane vesti: Tunis zabranio sve sutrašnje demonstracije SAD zatvorile konzulat u Indoneziji zbog protesta IZuS: Uvrede na račun islama nisu izgovor za nasilje Eskalacija nasilja nakog "antiislamskog filma": Demonstranti pale ambasade i zastave Hamnei traži kažnjavanje autora antiislamskog filma

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Demonstranti ispred konzulata SAD i Francuske

Izvor: NaDlanu.com, 21.Sep.2012

Više desetina demonstranata u petak je protestovalo ispred kompanija i konzularnih predstavništava SAD i Francuske u Indoneziji zbog američkog filma u kojem se ismeva islam i karikatura proroka Muhameda... DŽAKARTA, 21. septembra 2012. (Beta-AFP) - U Medanu, u provinciji Severna Sumatra, više desetina...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.