Džaferi: Od kraja meseca vodiću sednice na albanskom jeziku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferi: Od kraja meseca vodiću sednice na albanskom jeziku

Makedonski predsednik Sobranja Talat Džaferi najavio ja da će od kraja ovog meseca početi da vodi plenarne sednice na albanskom jeziku.

Do kraja meseca bi trebalo da se organizuju službe za celokupno i kvalitetno sprovođenje odredaba Zakona o upotrebi jezika. Do sada sam vodio sednice na oba jezika bez obzira što zakon nije bio donet i nije bilo smetnje oko toga. Ali stvar je u tome što mi kao zakonodavni dom čekamo sve zakonski okviru kako bi sve bilo legalno", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Džaferi.

Zakon o upotrebi jezika je stupio na snagu prošle nedelje nakon što je objavljen u Službenom glasniku Makedonije bez potpisa predsednika države kako nalaže Ustav.

Makedonska opozicija zatražila od Ustavnog suda Makedonije da preispita ovu odluku, jer, kako je navedeno, pored toga što ga nije potpisao predsednika države, on je suprotan i odredbama Ustava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Do kraja meseca vodiću sednice na albanskom jeziku"

Izvor: B92, 23.Jan.2019

Makedonski predsednik Sobranja Talat Džaferi najavio je da će od kraja ovog meseca početi da vodi plenarne sednice na albanskom jeziku...“Do kraja meseca bi trebalo da se organizuju službe za celokupno i kvalitetno sprovođenje odredaba Zakona o upotrebi jezika. Do sada sam vodio sednice na oba...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.