Dvoličnost Prištine i jalovost

Izvor: B92, 22.Jul.2021, 14:53

"Dvoličnost Prištine i jalovost"

Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je napad na Crkvu Svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca.

Ovaj resor osudio je skrnavljenje i ispisivanje grafita terorističke organizacije OVK i "ukazuje na povećan stepen ugroženosti srpske verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji".

"Uporedo sa agresivnom kampanjom zloupotrebe kulture i srpskog kulturnog i verskog nasleđa koju Priština vodi prema međunarodnim organizacijama, svedoci smo svakodnevnog ugrožavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekata Srpske pravoslavne crkve. Ovaj vandalski čin, koji predstavlja jasnu poruku pretnje, istovremeno raskrinkava dvoličnost Prištine u njihovom jalovom pokušaju prikazivanja stanja na Kosovu i Metohiji kao sigurnog za srpsko stanovništvo i spomenike kulture", stoji u saopštenju ministarstvu kulture i informisanja.

"Potpuno suprotno tim namerama da se takozvana lažna država predstavi kao toleralnta i multikulturalna, koja tobože garantuje prava svima, na ovaj način još jednom na delu pokazuje da nije u stanju da štiti crkve i manastire Srpske pravoslavne crkve od kontinuiranih napada i nasrtaja. Ministarstvo kulture i informisanja zahteva hitno rasvetljavanje ovog događaja i kažnjavanje počinilaca u cilju suprostavljanja ekstremizmu i nasilju", dodaje se u objavi za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministarstvo osuđuje napad na Crkvu svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca

Izvor: RTS, 23.Jul.2021, 00:14

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje napad na Crkvu svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca, skrnavljenje i ispisivanje grafita terorističke organizacije OVK i ukazuje na povećan stepen uroženosti srpske verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. . Uporedo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.