Dvojica radnika železare HBIS-a imala trovanje gasom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2022, 15:57

Dvojica radnika železare HBIS-a imala trovanje gasom

Kineska kompanija HBIS grupa koja je vlasnik smederevske železare, saopštila je danas da je u četvrtak usled prekida napajanja postrojenja fabrike električnom energijom došlo do povećanja koncentracije gasa oko visokih peći, zbog čega su dvojica zaposlenih koji su otklanjali kvar imala simptome trovanja gasom.

"U četvrtak u 17,48 časova otkazala su pomoćna postrojenja za napajanje električnom energijom visoke peći, čeličane i tople valjaonice, što je dovelo do povećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koncentracije gasa oko visokih peći. Dvojica zaposlenih, koji su radili na sanaciji problema pokazala su simptome trovanja gasom, ali su kasnije otpušteni iz smederevske bolnice nakon nekoliko sati posmatranja", navodi HBIS Srbija.

Kompanija je saopštila da su svi zaposleni koji su radili na tom području pratili procedure bezbednosti i da je električno napajanje stabilizovano nakon intervencije službi održavanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dvojica radnika otrovana gasom u željezari

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2022

SMEDEREVO - Kineska kompanija HBIS grupa koja je vlasnik smederevske željezare, saopštila je danas da je u četvrtak usljed prekida napajanja postrojenja fabrike električnom energijom došlo do povećanja koncentracije gasa oko visokih peći, zbog čega su dvojica zaposlenih koji su otklanjali ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.