Dvojica od četvorice terorista u zatvoru bez kaucije

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica od četvorice terorista u zatvoru bez kaucije

Visoki sud u Madridu je naložio da dvojica od četvorice osumnjičenih za napad u Barseloni budu zadržani u zatvoru bez prava na kauciju.

Mohamed Huli Šemlal i Dris Ukabir ostaće u zatvoru pod optužbom za članstvo u terorističkoj organizaciji i ubistvo, saopštio je sud, prenosi Rojters.

Treći osumnjičeni Salh El Karib, koji je vodio internet kafe u Ripoliju gde je većina osumnjičenih živela, ostaće u pritvoru dok bude trajala istraga.

Četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičeni Mohamed Ala biće oslobođen pod određenim uslovima.

Četvorica uhapšenih muškaraca, za koje se sumnja da su deo terorističke ćelije, izvedeni su pred sud u Madridu zbog sumnje da su umešani u planiranje ili izvođenje dva napada u Kataloniji.

Pred sudom su se pojavili Dris Ukabir, Muhamed Ala, Salh el Karib i Mohamed Huli Šemlal.

Trojica su uhapšena 17. i 18. avgusta u gradu Ripolu na severu Katalonije, a četvrti u Alkanaru, gde je u eksploziji u jednoj kući, u kojoj su, kako se kasnije ispostavilo, ekstremisti planirali napade i pravili bombe, poginuo marokanski imam, Abdelbaki Es Sati, za koga se veruje da je radikalizovao mlade koji su počinili terorističke napade u Španiji.

Španska policija je u ponedeljak potvrdila da je ubijen glavni osumnjičeni za napad izveden kombijem u četvrtak u Barseloni, a reč je o 22-godišnjem Marokancu Junesu Abujakubu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.