Dvojica Srba umrla od koronavirusa u Velikoj Britaniji

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 18:49

Dvojica Srba umrla od koronavirusa u Velikoj Britaniji

Na osnovu podataka sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Britaniji od posledica zaraze koronavirusom preminula su dvojica srpskih državljana, piše RTS.

Devedesetsedmogodišnji državljanin Srbije preminuo je od posledica zaraze u Birmingemu. I članovi njegove porodice takođe su zaraženi i nalaze se u karantinu.

U Londonu je preminuo muškarac u pedesetim godinama. Sveštenstvo ističe da je reč o hroničnom bolesniku.

Mediji u Srbiji preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su vest britanskih medija da je četvrtina lekara u toj zemlji ili u samoizolaciji ili na bolovanju.

Tu izjavu dao je za britanski list Indipendent predsednik Kraljevskog koledža kliničkih lekara Antoni Godard.

To udruženje broji 37 hiljada članova i okuplja specijaliste kliničke medicine iz trideset oblasti, ali ne i hirurge i lekare u hitnoj pomoći.

U razgovoru za RTS, portparolka udruženja Hana Perlin istakla je da udruženje nije obavilo nikakvo ispitivanje svog članstva i da je izjava predsednika "njegova lična procena, doneta na osnovu razgovora sa kolegama i prijateljima".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dvojica državljana Srbije preminula od virusa korona u Velikoj Britaniji

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2020

BEOGRAD - Na osnovu podataka sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Velikoj Britaniji, od posljedica zaraze virusom korona preminula su dvojica srpskih državljana, javio je RTS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.