Dvoje mrtvih u sudaru kod Šimanovaca

Izvor: RTS, 22.Dec.2013, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoje mrtvih u sudaru kod Šimanovaca

Dve osobe poginule, a 25 povređeno, među kojima i petoro dece, u dva lančana sudara kod Šimanovaca. U nesreći učestvovalo 38 vozila. Svi povređeni zbrinuti u obližnjim zdravstvenim ustanovama.

Na auto-putu u blizini naplatne rampe kod Šimanovaca, zbog guste magle, dogodila su se dva lančana sudara u kojima je učestvovalo 38 vozila. Tom prilikom dve osobe su izgubile život , a 25 osoba je povređeno.

Poginuli su muškaras star 35 godina i žena starosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oko 30 godina, kada je njihovo vozilo udarilo u šleper. Oboje su srpski državljani, koji su radili u inostranstvu.

U Urgentni centar u Beogradu primljeno je 16 osoba, rekao je za RTS zamenik direktora Urgentnog Centra Dušan Jovanović.

Prema njegovim rečima, jednoj devojčici od četrnaest godina amputirana je potkolenica.

Portparol Beogradske hitne pomoći Nada Macura rekla je da su dve ekipe Hitne pomoći iz Beograda bile poslate da pomognu povređenima u nesreći.

U Urgentni centar u Beograd prevezena je četvoročlanu porodicu u kojoj su bili devojčica od tri i po i dečak od dve godine.

Deca nisu teško povređena i primljena su radi predostrožnosti na posmatranje, dok su majka i otac te dece zadobili povrede nosa i vrata, rekla je Macura.

Druga ekipa Beogradske hitne pomoći je prebacila u Urgentni centar dve devojčice od 11 i osam godina i jednog muškarca. Sve troje imaju povrede glave, rekla je Macura.

U KBC Zemun primljeno je troje povređenih, oni nisu životno ugroženi, i u toku je hiruško zbrinjavanje rekao je RTS-u profesor dr Mile Štrbac i dodao da će se posle toga više znati o težini povreda.

U zbranjavanju povređenih učestvovale su ekipe Hitne pomoći iz Sremske Mitrovice, Rume, Pećinaca, Stare Pazove, Inđije i Beograda, kao i devet vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca.

Prvi lančani sudar dogodio se oko dva kilometra pre rampe u Šimanovcima, dok se druga nesreća dogodila oko 200 metara prema Pećincima.

Posle šestočasovne obustave, saobraćaj na tom delu puta je normalizovan. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dvoje mrtvih u lančanom sudaru kod Šimanovaca

Izvor: RTS, 22.Dec.2013

Dve osobe poginule, a više od 20 povređeno, među kojima i troje dece u dva lančana sudara kod Šimanovaca. U nesreći učestvovalo 38 vozila. ..Na auto-putu u blizini naplatne rampe kod Šimanovaca, zbog guste magle, dogodila su se dva lančana sudara u kojem je učestvovalo 38 vozila. Načelnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.