Dvogodišnja Hana uspješno operisana

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvogodišnja Hana uspješno operisana

CAZIN - Dvogodišnja djevojčica Hana Ćatić iz Cazina uspješno je operisana u Istanbulu, te joj je hirurškim zahvatom uklonjen izrasli lipom na kičmenoj moždini, potvrdili su roditelji djevojčice.

Prema njihovim riječima, operacija je protekla u savršenom redu, ali sada slijede isto tako bolni dani oporavka. Naime, djevojčica će idućih dana morati ležati potrbuške i neće se smjeti micati kako bi rana na njenim leđima uspješno zacijelila.

"Mi smo najsretniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << roditelji na svijetu. Hana će imati normalno djetinjstvo i zbog toga smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su nam pomogli", rekao je otac djevojčice Almir Ćatić. Zbog benignog tumora sastavljenog iz masnih tkiva, koji je izrastao na kičmi djevojčice, prijetila je opasnost paralize donjeg dijela njenog tijela kao i nemogućnost kontrolisanja  stolice ili mokrenja.  Liječnici su ustanovili kako se lipom povećava srazmjerno Haninom rastu, zbog čega je svaki pad mogao za nju biti koban.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.