Dvoglava kornjača Janus slavi 20. rođendan

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvoglava kornjača Janus slavi 20. rođendan

Glavna zvezda muzeja u Ženevi, dvoglava kornjača nazvana Janus, slavi svoj 20. rođendan.

Ta kornjača verovatno ne bi tako dugo poživela u divljini zbog svoje anomalije. Međutim, u Prirodnjačkom muzeju u Ženevi uživa poseban tretman, uključujući svakodnevno kupanje i vreme provedeno pod UV svetlima kako bi njen oklop ostao snažan.

Njene glave žive odvojene živote i jedna od njih je dominantnija, izjavio je službenik muzeja koji vodi brigu o Janusu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Pokušaji glava da kradu hranu jedna od druge uvek privlače pažnju velikog broja posetilaca muzeja.

Kornjača Janus, koja je dobila ime po rimskom bogu koji je prikazivan s dva lica, izlegla se u inkubatoru u muzeju 1997.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dvoglava kornjača Janus slavi 20. rođendan

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2017

Glavna zvezda muzeja u Ženevi, dvoglava kornjača nazvana Janus, slavi svoj 20. rođendan...Ta kornjača verovatno ne bi tako dugo poživela u divljini zbog svoje anomalije. Međutim, u Prirodnjačkom muzeju u Ženevi uživa poseban tretman, uključujući svakodnevno kupanje i vreme provedeno pod UV...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.