Dveri:Rezolucija o Srebrenici sramna; SRS: Zabraniti ulazak Krivokapiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021, 11:48

Dveri:Rezolucija o Srebrenici sramna; SRS: Zabraniti ulazak Krivokapiću

Pokret Dveri i Srpska radikalna stranka ocenile su danas da je usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore sraman čin kojim se izdaju srpski nacionalni interesi i dodatno ponižava srpski narod koji je, kako navode, najveća žrtva genocida od strane svojih suseda u 20. veku.

U saopštenju Dveri se navodi da je usvajanje Rezolucije dokaz da aktuelna Vlada Crne Gore nije ispunila očekivanja birača i ističe da je taj dokument zasnovan na lažima jer, kako kažu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najveći svetski stručnjaci govore da u Srebrenici nije stradalo 8000 ljudi, već nekoliko puta manje.

U tom pokretu ocenjuju da se tematika Srebrenice koristi samo u političke svrhe i da takvim potezom Vlada Crne Gore nastavlja antisrpsku politiku Mila Đukanovića.

Pokret Dveri očekuje da će neka nova Vlada Crne Gore ukinuti Rezoluciju o Srebrenici i da svojim odlukama neće dodatno remetiti, kako se navodi, ionako previše poremećene odnose među narodima u regionu.

Srpska radikalna stranka zahteva da Vlada Srbije usvoji odluku o zabrani ulaska u Srbiju Zdravku Krivokapiću i svima koji su u crnogorskom parlamentu izglasali Rezoluciju o Srebrenici nazvavši to ''nečasnim predlogom''.

U saopštenju te stranke navodi se da bi Srbija zabranom ulaska u Srbiju Krivokapiću i poslanicima pokazala da je država sa integritetom, da zna da zaštiti nacionalne i državne interese i da je spremna da stane u odbranu Srba, ma gde oni živeli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.