Dve žene spasile autobus pun putnika

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2013, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve žene spasile autobus pun putnika

Samo zahvaljujući prisebnosti dve Poljakinje od kojih jedna nije imala vozačku dozvolu izbegnuta je tragedija kada se vozač jednog autobusa u punoj brzini na putu za Gdanjsk onesvestio, javljaju danas poljski mediji.

Žena šest puta pala vožnju, ali spasla autobus sa putnicima  

Vozač se sasvim neočekivano onesvestio juče, u trenutku kada se autobus kretao brzinom većom od 60 kilometara na čas a vozilo bez kontrole je skrenulo ka ivičnjaku i jarku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i počelo da lomi saobraćajne znake.

 

U tom trenutku volana su se preko onesvesćenog vozača prihvatile dve prisebne putnice i zajedno su nekako uspele da autobus održe na drumu.

 

Kada je posle 49 sekundi, koje su putnicima izgledale kao večnost, vozač došao sebi uspeo je uz pomoć žena iako slab da zaustavi autobus, parkira ga u žaustavnoj traci i pozove pomoć. Scena i vriska putnika zabeležena je na kameri instaliranoj iznad sedišta vozača.

 

"Instinkt mi je zapovedao da pomognem, volim da pomažem ljudima a dragocen mi je i moj život", kazala je poljskoj televiziji žena koja nije ni trenutak oklevala da se dohvati volana iako nema ni vozačku dozvolu, a šest puta do sada je na ispitu pala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.