Dve vlasti u Štrpcu

Izvor: RTS, 16.Jan.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve vlasti u Štrpcu

Srpska zajednica u Štrpcu podeljena je posle lokalnih izbora koje je u novembru organizovala Priština. Rukovodstvo opštine je duplirano, jer već postoji vlast izabrana na izborima pod patronatom Vlade Srbije. Otuda i sukob oko toga ko će biti u zgradi opštine.

U južnoj srpskoj pokrajini, ni Srbi ne mogu da se pohvale međusobno dobrom saradnjom. Srpska zajednica u Štrpcu podeljena je posle lokalnih izbora koje su 15. novembra prošle godine organizovale kosovske vlasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Rukovodstvo opštine je duplirano, jer već postoji vlast izabrana na poslednjim izborima pod patronatom Vlade Srbije. Otuda i sukob oko toga ko će biti u zgradi opštine.

"Nakon pokušaja ulaska, doživeli smo nešto što nismo očekivali, a to je fizički obračun sa novim takozvanim gradonačelnikom i zamenikom predsednika skupštine", rekao je predsednik SO Štrpce Bojan Savić.

Vlast izabrana na izborima koje je organizovala Priština, tvrdi da se ništa posebno nije desilo i da opština normalno funkcioniše.

Kažu da su popisali inventar u četiri kancelarije i da su sa drugom stranom pokušali da organizuju sastanak i razreše probleme.

"Oni nisu imali sluha, rekli su da sam ja za njih nelegitiman predstavnik, da sam ja za njih albanski plaćenik, da ove kancelarije pripadaju njima,", rekao je Bratislav Nikolić, gradonačelnik Štrpca ispred privremenih kosovskih institucija.

I dok se dve vlasti u Štrpcu međusobno optužuju, žitelji te šarplaninske opštine sve više gube veru u bolji život, koji im obećavaju i jedni i drugi.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pozvao je predstavnike Srba u Štrpcu na saradnju i smirivanje tenzija jer smatra da bi svako međusobno trvenje bilo suprotno interesima srpske zajednice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.