Dve nemačke nuklearke radiće do aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 19:48

Dve nemačke nuklearke radiće do aprila

Nemački ministar ekonomije i energetike Robert Habek izjavio je danas u Berlinu da će dve od preostale tri nuklearne elektrane u Nemačkoj nastaviti da rade do aprila da bi pomogle u sprečavanju moguće nestašice energije tokom zime.

Habek je rekao da će dva reaktora nuklearke Isar 2 u Bavarskoj i Nekarfesthajma severno od Štutgarta nastaviti da rade do sredine aprila.

Zvaničnici su ranije ovog meseca rekli da će prema planu zatvoriti preostale nuklearne elektrane u Nemačkoj do kraja godine, ali su ostavili mogućnost za reaktiviranje dve u slučaju nestašice energije, preneo je AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka neće zatvoriti preostale nuklearne elektrane

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2022

Nemački ministar ekonomije i energetike Robert Habek izjavio je danas da će ta država održati rad dve od preostale tri nuklearne elektrane do aprila kako bi sprečila potencijalnu nestašicu energije u narednim mesecima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.