Dve milijarde dinara za mere zapošljavanja

Izvor: Blic, 11.Dec.2013, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve milijarde dinara za mere zapošljavanja

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da će dve milijarde dinara biti izdvojeno za aktivne mere zapošljavanja za ljude koji će ostati bez posla u preduzećima u restrukturiranju.

Tim amandmanom koji je predložila vlada, a prihvatio skupštinski Odbor za finansije, predviđeno je da se sredstva biti preusmerena iz Trazicionog fonda.

Od ukupno 20 milijarde dinara, 18 milijardi dinara biće izdvojeno za isplatu plata i otpremina, a preostali novac je namenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za aktivne mere zapošljavanja.

Radulović je, na sednici Odbora za finansije, rekao da na programu aktivnih mera zapošljavanja radi Ministarstvo rada.

On je dodao i da će se do kraja godine znati koliko će tačno novca biti potrebno za isplatu plata i otpremnina za radnike u preduzećima u restrukturiranju, ali da je prema projekcijama, ovaj iznos od 18 milijardi dinara maksimalan.

Poslanici opozicije kritikovali su što se ta sredstva nalaze na razdelu Ministarstva privrede, a ne Ministarstva rada, dok je ministar Radulović odgovorio da je to zbog toga što su sredstva namenjena preduzećima u restrukturiranju.

Poslanik DS Božidar Đelić imao je primedbu na to što je za aktivne mere zapošljavanja radnika preduzeća u restrukturiranju izdvojeno dve milijarde dinara, dok je za ostalih 760.000 nezaposlenih u Srbiji namenjeno samo 200 miliona dinara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radulović: Za Garantni fond 12 milijardi dinara

Izvor: Blic, 12.Dec.2013, 14:24

U budžetu za narednu godinu odvojeno 12 milijardi dinara za Garantni fond, a da su četiri milijarde dinara planirana za stvaranje "venčer kapitala" - investicionih fondova kako bi se pomogao i podržao rad preduzetnika, rekao je danas na konferenciji za štampu kojom je najavljen početak akcije izbora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.