Dve grupe migranata pobegle iz prihvatnog centra na Siciliji

Izvor: B92, 27.Jul.2020, 22:55

Dve grupe migranata pobegle iz prihvatnog centra na Siciliji

U poslednja dva dana, dve grupe od po stotinu migranata koji su se iskrcali na Siciliju, uspele su da pobegnu iz centra za migrante, piše agencija Ansa.

Policija je kasno večeras saopštila da su gotovo svi uhvaćeni i vraćeni u prihvatne centre.

Predsednik regije Sicilija Nelo Msumeci je u razgovaru sa ministarkom unutrašnjih poslova Lucianom Lamorgeze izrazio maksimalnu zabrinutost zbog nepodnosljive situacije na Siciliji, neprestanog dolaska migranata i strah da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi nekontrolisana situacija mogla izazvati napetost i socijalne nerede.

Ministarka Lamorgeze je obecala da ce u najkracem roku na Siciliju biti upucena vojska da pomogne policiji u odrzavanju reda.

Povodom incidenta ministar inostranih poslova Luidzi Di Majo je rekao da je “nedopustivo da se osobe setaju po ostrvu bez kontrole jer u Italiji jos postoji opasnost od sirenja zaraze Covidom19, te da ce vlada uz obale Sicilije poslati brod koji ce sluziti kao karantin za novopridosle migrante.

Kako javlja agencija Ansa u prihvatnom centru za migrante na Siciliji trenutno ima oko 800 novih migranata, iako u centru ima slobodnih mesta za samo 95 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.