Dve američke novinarke uhapšene u Severnoj Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve američke novinarke uhapšene u Severnoj Koreji

SEUL - Severna Koreja potvrdila je danas da je 17. marta privela dve američke novinarke na granici sa Kinom, što je ranije saopštio Vašington, javile su agencije.

"Američke novinarke uhapšene su 17. marta u trenutku kada su pokušale da ilegalno pređu iz Kine na severnokorejsku teritoriju. Nadležni organi trenutno vode istragu" o tom slučaju, saopštila je severnokorejska agencija KCNA.

One su prebačene u pritvor nakon što su pokušale da pređu jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečni tok koji razdvaja Severnu Koreju i Kinu, izjavio je juče jedan diplomatski izvor u Seulu.

Reč je o dvema ženama koje rade za tv-stanicu Kurent, čije je sedište u Kaliforniji. One su "uhvaćene 17. marta u trenutku dok su snimale severnokorejsku obalu reke Tumen", rekao je taj neimenovani diplomata.

SAD su Pjongjangu izrazile zabrinutost za sudbinu svojih državljanki.

Novinari koje žele da posete Severnu Koreju moraju da zatraže posebnu vizu, koja se dobija u izuzetnim slučajevima, a tokom svog boravka su pod stalnim nadzorom vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.