Dvadeset izbegličkih porodica dobilo stanove u Paraćinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset izbegličkih porodica dobilo stanove u Paraćinu

U naselju Dankovo u Paraćinu, simbolicnim presecanjem vrpce, danas je obeležen završetak stambene zgrade, u kojoj je 20 porodica izbeglih iz Hrvatske i BiH, dobilo stanove.

Ključeve su im uručili generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović, predstavnik delegacije EU Štefen Hudolin i pomoćnik komesara za izbeglice Ivan Geginov.

U ime izbeglica koji su dobili stanove zahvalio se Zvjezdan Rundek, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbeglica iz BiH. Reč je o stanovima koji su izgrađeni u okviru Regionlanog stambenog programa u Srbiji, a finansijska sredstva za njihovu izgradnju obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja banka za razvoj Saveta Evrope. Zemljište i infrastrukturu obezbedila je opština.

"Danas, bez ovog i objekta u Golubincima, imamo rešenih 3.700 izbeglica, nastavićemo intenzivno da radimo, to je nešto što će i narednih godina biti naš prioritet", rekao je Odalović, obraćajući se izbeglicama.

Odalović je rekao da se kroz ovakve projekte rešava krov nad glavom za oko 7.000 izbeglih porodica, kao i da će do kraja godine biti useljeno još nekoliko stotina stanova.

"Sve ovo je predugo trajalo, ali nije samo problem krov nad glavom, još mnogo je problema koje izbegilce moraju da reše, ima puno otvorenih pitanja u krajevima odakle ste, koje treba rešiti, mnogo je prepreka koje vam se postavljaju, posebno u Hrvatskoj, ali mi ćemo raditi svoj deo posla", rekao je Odalović.

Paunović je istakao da će opština Paraćin i dalje intenzivno raditi, "dok god bude trebalo" na zbrinjavanju izbeglica, koji su svoje utočište našli ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.