Dva trika koji će pomoći da zaspite

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva trika koji će pomoći da zaspite

Posle otkrića dva gena važna za kontrolu sna – Sik 3, koji je povezan sa dubokim snom, i Nalcn, odgovoran za REM fazu – naučnici se nadaju da će uskoro moći da razviju delotvornije medikamente protiv insomnije. U međuvremenu evo dve jednostavne taktike, koje možete probati sledeći put kad vam se ne bude spavalo.

Što se više trudite da zaspite, smanjuju se šanse da u tome uspete. Zato skinite sa sebe pritisak razmišljajući – sasvim je u redu da ne spavam ove noći, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << biće mi dovoljno da se samo odmaram. Bićete iznenađeni koliko brzo ćete zaspati, kad nestane pritisak.

Najnovija studija američkih stručnjaka pokazuje da ustajanje iz kreveta i šetanja po stanu, koja traje samo dvadesetak minuta, dovodi do pospanosti. Kada se vratite u krevet bićete opušteniji i bez osećaja da „morate da zaspite“.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Trikovi da odmah zaspite

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2017

Posle otkrića dva gena važna za kontrolu sna – Sik 3, koji je povezan sa dubokim snom, i Nalcn, odgovoran za REM fazu – naučnici se nadaju da će uskoro moći da razviju delotvornije medikamente protiv insomnije...Međutim, postoje dve jednostavne taktike, koje možete probati sledeći put kad...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.