Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva referenduma

Dva referenduma

NOVI PAZAR - O opozivu predsednika opštine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina Novopazarci će odlučivati na dva referenduma, 14. maja i 25. juna. U tom gradu trenutno postoje dve opštinske izborne komisije i obe su zakazale različite termine za održavanje referenduma, što je još više ustalasalo ionako uzavrelu lokalnu političku scenu.

Prvu Opštinsku izbornu komisiju imenovala je Skupština opštine u kojoj je većinu imala SDP Rasima Ljajića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a koju je raspustila Vlada Srbije. Drugu Opštinsku izbornu komisiju formirao je Privremeni organ u kome većinu ima 'Lista za Sandžak' Sulejmana Ugljanina, a koji je imenovala Vlada Srbije.

Pristalice Rasima Ljajića na referendum će izaći 14. maja, a Ugljaninove 25. juna. Za sada se ne zna kako će se opredeliti srpsko biračko telo.

- Građani znaju kako je radio predsednik opštine i na njihovoj je savesti da li će da glasaju i kada će da glasaju - rekao je predsednik lokalnog odbora SRS Milan Veselinović. Na pitanje 'Blica' kako će simpatizerima i članovima SRS preporučiti da glasaju da glasaju Veselinović nije dao direktan odgovor. 'Blic' nije uspeo da kontaktira sa predsednikom odbora DSS Goranom Sarićem, stranke koja ima predstavnike u Privremenom organu opštine, a u DS-u nam je rečeno da će oni glasati 14. maja.

- Pozivamo naše članove, simpatizere i sve građane Novog Pazara da izađu na referendum 14. maja i da glasaju za opoziv Sulejmana Ugljanina - kazao je Vinko Dobrić, predsednik OO DS.

Predsednik Privremenog organa opštine, blizak saradnik Sulejmana Ugljanina, Zekirija Dugopoljac, izjavio je da je prethodna OIK radila nezakonito 'što se vidi iz činjenice da je promenila deset biračkih mesta za predstojeći opoziv Ugljanina'. S druge strane, predsednik OIK koju je formirala bivša Skupština opštine, Ešef Rahić, izjavio je da kada se uđe u izborni proces niko nema pravo da menja sastav opštinske izborne komisije 'što se jasno vidi u zakonu'.

- Mi ćemo normalno nastaviti sa radom i referendum će biti održan 14. maja - kazao je Rahić. Na pitanje 'Blica' gde će se štampati glasački listići i na kojim mestima će se glasati, Rahić je odgovorio: 'Listići će, naravno, biti štampani, ali vam još uvek ne mogu reći u kojoj štampariji. Sva biračka mesta biće otvorena'. Enes Halilović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.