Dva putnika nisu ušla u alžirski avion koji se srušio

Izvor: Blic, 01.Avg.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva putnika nisu ušla u alžirski avion koji se srušio

Broj poginulih u padu alžirskog aviona "Er Alžir" u severnom Maliju, prema konačnim podacima je 116, jer dve osobe za koja se verovalo da su među putnicima nisu se ukrcale u Uagadugu, izjavio je zvaničnik iz Burkine Faso general Žilber Djendere.

On je objasnio da je na listi putnika za let "AH5017" alžirskog aviona "Er Alžir" bilo 118 imena.

Međutim, dva putnika nisu bila u avionu MD-83, jedna osoba koja je otkazala putovanje zbog bolesti i jedan zaposleni u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aviokompaniji. To dvoje putnika će biti ispitano u okviru istrage.

Avion "Mekdonel Dagas MD-83" leteo je na liniji Uagadugu-Alžir, kada se srušio neposredno po poletanju iz glavnog grada Burkine Faso.

Veruje se da su loše vreme i neiskustvo pilota uzrok nesreće, ali je istraga u toku.

U međuvremenu, francuska Ministarstva za spoljne poslove i saobraćaj su saopštila da su prvi ostaci tela poginulih putnika prebačeni u Pariz. U nesreći su poginula 54 državljanina Francuske.

Francuski predsednik Fransoa Oland je najavio da će tela svih žrtava iz alžirskog aviona biti prebačena u Francusku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AH5017: Dva putnika se nisu ukrcala

Izvor: B92, 01.Avg.2014

Pariz -- Broj poginulih u padu alžirskog aviona, smanjen je na 116, pošto je utvrđeno da se dve osobe nisu ukrcale, saopštili su danas zvaničnici Burkine Faso...General Žilber Dijender, šef agencije za krizne situacije, rekao je da se na listi "Er Alžira" nalazilo 118 imena putnika, ali da se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.