Dva pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga ubila 12 kolega

Izvor: Beta, 16.Jan.2021, 17:29

Dva pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga ubila 12 kolega

Najmanje dva pripadnika avgansitanskih bezbednosnih snaga otvorila su vatru i ubila 12 kolega u provinciji Herat na zapadu zemlje.Taj sinoćni napad za koji su pobunjenici talibani preuzeli odgovornost policija Herata je opisala kao "napad iznutra".Policija je navela da su napadači pobegli s oružjem ubijenih i municijom i dodala da su snage avganistanske vlade povratile kontrolu nad tom oblašću.U Kabulu su danas poginula dva policajca, a jedan je ranjen u eksploziji bombe zakačena za policijsko oklopno vozilo.U provinciji Helmand, na jugu Avganistana, sinoć je jedan policajac poginuo, a dva su ranjena u napadu bombaša samoubice na policijski kompleks.Takodje na jugu, u provinciji Kandahar, više naoružanih muškaraca, uključujuči bombaša samoubicu, napalo je danas auto servis koji pripada obaveštajnoj agenciji Avganistana, a žrtava nije bilo. Vlasti su ubile najmanje četiri napadača.Za napade u Kabulu i provincijama Helmand i Kandahar još niko nije preuzeo odgovornost.Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za brojne napade u Kabulu prethodnih meseci.Do nasilja dolazi iako su predstavnici talibana i avganistanske vlade nedavno obnovili mirovne pregovore u Kataru. Pregovori sporo napreduju pošto pobunjenici nastavljaju sa napadima na snage avganistanske vlade, dok se drže obećanja da neće napadati vojnike SAD i NATO.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Napad iznutra" - ubili 12 svojih kolega FOTO

Izvor: B92, 16.Jan.2021

Kabul -- Najmanje dva pripadnika avgansitanskih bezbednosnih snaga otvorila su vatru i ubila 12 kolega u provinciji Herat na zapadu zemlje...Taj sinoćni napad za koji su pobunjenici talibani preuzeli odgovornost policija Herata je opisala kao "napad iznutra"...Policija je navela da su napadači pobegli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.