Dva potvrđena slučaja korone u Ministarstvu prosvete: Zaražen savetnik Aleksandar Pajić

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2020, 12:49

Dva potvrđena slučaja korone u Ministarstvu prosvete: Zaražen savetnik Aleksandar Pajić

Savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Pajić zaražen je virusom korona i nalazi se na respiratoru u KBC "Dragiša Mišović" potvrdio je za "Novosti" ministar prosvete Mladen Šarčević POSEBNI savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Pajić zaražen je virusom korona i nalazi se na respiratoru u KBC "Dragiša Mišović" - potvrdio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za "Novosti" ministar prosvete Mladen Šarčević. Osim njega, zaražen je još jedan zaposleni u sektoru za srednje obrazovanje, Miloš Blagojević, koji ima blagu kliničku sliku i nalazi se na kućnom lečenju. Još jedan zaposleni, savetnik ima sve simptome i on će danas biti testiran, potvrdio je ministar. "Aleksandar Pajić je 26. marta u Ministarstvu prosvete imao radni sastanak sa savetnicima u svom sektoru - Milošem Blagojevićem i Radomirom Živkovićem.Pajić je prvo lečen u šabačkoj bolnici, a potom je prebačen za Beograd, ali nije u teškom stanju. - Njih trojica su imali sastanak na kome je verovatno došlo do prenošenja virusa - kaže Šarčević. - Kolega kome je potvrđen virus i koji se leči kod kuće verovatno je doneo infekciju od nekog privatnog kontakta iz Pančeva, gde stanuje. Odmah smo kontaktirali stručnjake "Batuta" koji su utvrdili put zaraze i ispitali sve kontakte. Ono što do sada znamo je da nije bilo drugih nebezbednih kontakata.U Ministarstvu je veoma mali broj ljudi i svi su koristili zaštitu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šarčević: Savetnik u Ministarstvu prosvete zaražen koronom

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2020

Aleksandar Pajić, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i još dvoje nižih savetnika zaraženi su koronavirusom, potvrdio je za portal Nova.rs Mladen Šarčević, ministar prosvete...Pajić se, prema njegovim rečima, nalazi u KBC Dragiša Mišović, dok preostala...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.