Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva meseca bez vode u kupatilu

Stanari zgrade u Ulici Ratka Mitrovića 75d dva meseca nemaju vodu u kupatilu. Naime, usled pucanja vodovodne vertikale u stanu komšinice na prvom spratu, voda je curela u podrum i na električne instalacije u magacinu prodavnice u prizemlju zgrade. Kako komšinica ne dozvoljava da se uđe u njen stan i otkloni kvar, stanari su bili prinuđeni da zatvore vodu i tako spreče havariju. Da bi rešili svoj problem obratili su se i sudu.

Stanari kažu da njihov problem datira još od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sredine avgusta. Tad su se obratili "Gradskom stambenom” koji je privremeno rešio njihov problem.

- Komšinica nije dozvolila da ekipa angažovana od "Stambenog” uđe u njen stan, a nama je poručila da se kupamo u šahtu. Ona ni ne želi nikome da otvori vrata. Zbog toga su majstori bili prinuđeni da popravku rade iz prodavnice koja je ispod stana gde je pukla vertikala. Tad su privremeno stavili takozvanu "šelnu” i zaustavili curenje vode. Međutim i to je puklo početkom oktobra, pa smo morali da zatvorimo vodu zbog čega svih pet stanova koji su na istoj vertikali nemaju vodu u kupatilu - kaže stanar Miomir Stajšić.

On navodi da su i tad zvali "Stambeno”, ali da komšinica ponovo nije želela da otvori vrata. Kako kaže obraćali su se i Opštini Čukarica, Kabinetu gradonačelnika, komunalnoj inspekciji, policiji, pa čak i Centru za socijalni rad, ali su ih svi uputili na sud.

- Podnosili smo tužbu Četvrtom opštinskom sud koji nas je odbio zbog nepotpune dokumentacije, ali su nas uputili na Drugi opštinski sud - navode stanari.

Nisu mogli da „snime kvar"

U „Gradskom stambenom" ističu da su dobili prijavu stanara zbog curenja vode:

- Ekipi nije omogućeno da uđe u stan gde se pretpostavlja da je kvar. Kako nam niko nije otvorio vrata nismo mogli da snimimo situaciju kako bi problem bio otklonjen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.