Dva aviona MiG-29 dopremljena Srbiji iz Belorusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 18:03

Dva aviona MiG-29 dopremljena Srbiji iz Belorusije

Na vojni aerodrom "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici sleteo je teški transportni avion An-124-100M-150 "Ruslan" koji je dopremio preostala dva od četiri lovca MiG-29, što je beloruska donacija Srbiji, preneo je Sputnjik.

Prva dva aviona isporučena su 17. aprila, koji su sklopljeni u Srbiji, a već su imali probne letove.

Najnovijom isporukom, Srbija će kompletirati eskadrilu od 14 lovačkih aviona MiG-29, od kojih će 11 jednoseda biti dovedeno na nivo MiG-29SM, odnosno postaće višenamenski borbeni avioni.

Tri dvoseda će, dodaje Sputnjik, najverovatnije proći kroz modernizaciju manjeg obima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiji isporučena još dva "miga-29" iz Belorusije

Izvor: RTS, 17.Maj.2021

Na vojni aerodrom "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici sleteo je teški transportni avion An-124-100M-150 "Ruslan" koji je dopremio preostala dva od četiri lovca "mig-29" donaciju Belorusije Srbiji, saznaje "Sputnjik". . Prva dva aviona isporučena su 17. aprila, a letelice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.