Izvor: B92, 21.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva Albanca ubijena, a dvojica policajaca ranjena u incidentima u Bujanovcu

Dva Albanca su ubijena, a dvojica policajaca su ranjena u tri incidenta koja su se protekle noci dogodili na podrucju Bujanovca, u tampon zoni uz administrativnu granicu sa Kosovom, javlja Beta. Srpski izvori sa juga Srbije navode da su dvojica policajaca zadobili prostrelne rane dok su minule noci, oko ponoci, pratili sanitetsko vozilo iz Strpca u kojem je bila jednogodisnja beba, upucena na lecenje u Vranje. Sanitet iz Strpca je do administativne granice Kosova pratio KFOR, a odatle policija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jos uvek nema zvanicnih informacija o ovom incidentu.

U drugom incidentu koji se dogodio ujutru u 5 sati, dvojica Albanaca su poginula u napadu na policijsku patrolu na podrucju sela Djordjevac, takodje u tampon zoni. Srpski izvori na jugu Srbije nisu imali vise pojedinosti o tom napadu.

U trecem incidentu koji se dogodio u cetvrtak kasno popodne, na policijski punkt kod sela Konculj, na samoj administrativnoj granici sa Kosovom, ispaljeno je pet ili sest minobacackih projektila. Srpski izvori navode da su projektili doleteli iz pravca sela Dobrosin, tri kilometra istocno od Konculja. U ovom napadu nije bilo povredjenih.

Beti je u okruznom sudu u Vranju receno da su istrazni sudija Slavoljub Mihajlovic i zamenik okruznog tuzioca Stana Mitic na licu mesta i da obavljaju uvidjaj. Mesta na kojima su se dogodila ta tri incidenta su na nepristupacnom terenu, pa nije izvesno do kada ce trajati uvidjaj, kazu u Okruznom sudu u Vranju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.