Dušku Šariću osam, Lončaru šest godina zatvora

Izvor: Studio B, 03.Maj.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušku Šariću osam, Lončaru šest godina zatvora

Duško Šarić (33), brat odbeglog narko bosa Darka Šarića, osuđen je na osam godina zatvora, dok je njegov sugrađanin Jovica Lončar osuđen na šest godina, zbog produženog krivičnog dela pranja novca.

Presudom Višeg suda u Bijelom polju, Šarić mlađi je obavezan da, na ime protivpravno pribavljene imovinske koristi, u državni budžet uplati 16.670.029 evra, a Lončar 4.736.859 evra, preneli su podgorički mediji.

Duško Šarić je, zbog nedostatka dokaza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << istovremeno oslobođen optužbe za stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela neovlašćene prodaje, držanje i stavljanje u promet droga.

Okrivljenima je, nakon izrečene prvostepene presude, pritvor produžen do pravosnažnosti presude, ili neke druge odluke suda.

Prema optužnici, Šarić i Lončar su se udružili u periodu od 24. decembra 2007. do kraja 2010. godine, da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju poreklo novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim delom izvršenog na organizovan način u ukupnom iznosu od 21.353.879 evra.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.