Duško Šarić i Milan Vučinić se predali srpskoj policiji

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 13:19

Duško Šarić i Milan Vučinić se predali srpskoj policiji

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, predao se danas policiji u Beogradu, potvrdio je njegov advokat Radoslav Baćović.

Pored Šarića, jutros se predao i Milan Vučinić, koji je zajedno sa advokatom Bojanom Ječmenicom došao u policijsku stanicu, potvrdio je za Tanjug njegov advokat.

Duško Šarić i Vučinić se terete da su članovi grupe Darka Šarića, čiji pripadnici se terete za više krivičnih dela, među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nebojše Joksovića.

Sudski postupak po tim optužbama je vođen bez Duška Šarića i Milana Vučinića, jer su oni bili u bekstvu.

Prema proceduri, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu treba da ih u roku od 48 sati sasluša i odluči da li i dalje stoje razlozi zbog kojih im je određen pritvor prošle godine.

Na prethodnom suđenju, krajem decembra, branilac Duška Šarića ponudio je sudu jemstvo od 800.000 evra da mu ukine pritvor, odnosno da se otklone zakonski osnovi za određivanje pritvora, na osnovu kojih je raspisana poternica za njim.

Jemstvo je ponudio i Ječmenica za svog branjenika, u visini od 300.000 evra.

Sud je tada odbio ove predloge, navodeći da će odlučivati o tome tek kada oni budu dostupni pravosuđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.