Duško Šarić osuđen na osam godina

Izvor: B92, 03.Maj.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duško Šarić osuđen na osam godina

Podgorica -- Specijalno veće sudije Šefkije Đečevića u Višem sudu u Bijelom Polju zbog produženog krivičnog dela pranja novca osudilo je na osam godina zatvora Duška Šarića.

Njegov saučesnik u tom krivičnom delu, Jovica Lončar, u istom postupku osuđen je na šest godina zatvora.

Duško Šarić je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbe za stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga, javljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podgoričke Vijesti.

Okrivljenima je nakon izrečene presude pritvor produžen do pravosnažnosti presude ili neke druge odluke suda. Advokati Šarića i Lončara su imali mnogo zamerki, a prva je bila na ponašanje sudije Šefkije Đeševića.

"Vi ste imali prilike da čujete da je sudija objavio da je osuđen Darko Šarić to je jedna fojdorska greška.... Druga stvar sud treba da ima jedno dostojanstvo da optužene koje su osudili na ovakve kazne gledaju u oči, treće sud obrazloženje presude trebaju da kažu iz svoje glave a ne da čitaju digat koji mu je neko napisao", kaže Vladimir Gajić advokat odbrane.

Advokati tvrde da je presuda unaprijed doneta.

"Ja verujem da je presudu dobio sa nekog drugog mesta najverovatnije je iz Podgorice doneta i zato je čitana. To je sramota za crnogorski sud da se ovako sudi", kaže Gajić.

Pored osuđujuće presude Duško Šarić je oslobađen optužbi da je bio član kriminalne grupe njegovog brata Darka Šarića i da je na taj način učestvovao u švercu više od dve stotine kilograma kokaina, koji su bili namijenjeni milanskom tržištu.

"Totalno nasilje bi bilo i da je Duško osuđen i za kriminalnu grupu i drgovinu drogom ali onda je nađen taj kompromis da im se taju kazne za pranje novca za koje nemaju osnov", dodaje Gajić.

Presudom je Šarić obavezan da na ime protivpravno pribavljene imovinske koristi plati novčani iznos u korist Budžeta Crne Gore u iznosu 16.670.029,83 evra, a optuženi Lončar iznos od 4.736.859,39 eura.

Prema optužnici, Šarić i Lončar su se teretili da su se udružili u periodu od 24. decembra, 2007. do kraja 2010. godine, da putem bankarskog i finansijskog poslovanja prikriju poreklo novca za koji su znali da je pribavljen krivičnim delom izvršenog na organizovan način u ukupnom iznosu od 21.353.879 evra.

Istovremeno, za danas planirano suđenje bratu Duška Šarića, Darku Šariću i njegovoj kriminalnoj grupi odloženo je za sutra. objedinjeno po sve četiri optužnice. To suđenje je objedinjeno po sve četiri optužnice kojima se pripadnici njegove grupe terete za šverc više od ukupno tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dušku Šariću osam godina robije

Izvor: Blic, 03.Maj.2012

BIJELO POLJE - Duško Šarić, brat pljevaljskog narko bosa Darka Šarića, osuđen je u Višem sudu u Bijelom Polju na osam godina zatvora zbog pranja novca...Zbog nedostatka dokaza oslobođen je optužbe za trgovinu drogom. Jovica Lončar, koji je takođe optužen za pranje novca, kažnjen je sa šest...

Nastavak na Blic...

Duško Šarić osudjen na osam godina zatvora

Izvor: Beta, 03.Maj.2012

PODGORICA, 3. maja 2012. (Beta) - Viši sud u Bijelom Polju osudio je u četvrtak Duška Šarciha na osam godina zatvora zbog pranja novca, dok je njegovog saradnika Jovicu Lončara zbog istog krivičnog dela kaz.

Nastavak na Beta...

Duško Šarić osuđen na osam godina

Izvor: Akter, 03.Maj.2012

Specijalno veće sudije Šefkije Đečevića u Višem sudu u Bijelom Polju zbog produženog krivičnog dela pranja novca osudilo je Duška Šarićana osam godina zatvora

Nastavak na Akter...

Dušku Šariću osam godina zatvora

Izvor: Mondo, 03.Maj.2012

Specijalno veće sudije Šefkije Đečevića u Višem sudu u Bijelom Polju zbog produženog krivičnog dela pranja novca osudilo je na osam godina zatvora Duška Šarića (33).

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.