Duraković: Žaliću se i tražiti novo glasanje

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duraković: Žaliću se i tražiti novo glasanje

Srebrenica -- Bošnjački kandidat za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković rekao je nakon objavljivanja rezultata ponovljenog glasanja da će se žaliti i tražiti novo glasanje.

Centralna izborna komisija BiH završila je ponovljeno brojanje glasova sa pet navodno spornih biračkih mesta u Srebrenici, nakon čega je gotovo izvesno da će novi načelnik Srebrenice biti nezavisni kandidat Mladen Grujičić, koga su podržale sve srpske stranke.

Duraković kaže kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ti rezultati nisu konačni te da prema njegovim informacijama treba da stignu još i glasovi u odsustvu i putem pošte koji nisu prikazani na stranici Centralne izborne komisije, preneo je "Avaz".

On je rekao da čeka konačne rezultate CIK-a i tek onda će moći da govori o konačnom ishodu izbora.

Duraković je najavio da će uložiti žalbu i u skladu sa zakonom i tražiti ponavljanje izbora u Srebrenici.

Nakon što su obrađena sva redovna biračka mesta i određeni deo glasova koji su stigli poštom, Grujičić ima 4.553 glasa, a aktueni gradonačelnik Chamil Duraković 2.567 glasova.

Ostalo je još prebrojavanje određenog broja glasova koji su stigli poštom i glasova u odsustvu.

"Matematika je pokazala da sam ja u prednosti koja se ne može stići. Očekujem još određeni broj glasova poštom, otprilike 200, a kada su u pitanju glasovi u odsustvu mislim da tu neću imati nijedan glas", kazao je ranije Grujičić za Klix.ba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Duraković: Žaliću se i tražiti novo glasanje

Izvor: Cafe.ba, 11.Okt.2016

- Bošnjački kandidat za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković rekao je nakon objavljivanja rezultata ponovljenog glasanja da će se žaliti i tražiti novo glasanje.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.