Duraković: Strahujemo ko će na čelo Srebrenice

Izvor: B92, 08.Jul.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duraković: Strahujemo ko će na čelo Srebrenice

Srebrenica -- Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković tvrdi da su Bošnjaci u tom mestu uplašeni mogućnošću da na njeno čelo dođe osoba iz politika koje negiraju genocid.

"Uplašili smo se prije svega činjenice da na čelo ove opštine dođe osoba iz politika koje negiraju genocid, ili taj pojedinac ga negira, u ovom slučaju Grujičić", rekao je Duraković u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz.

Grujičić o kojem govori Duraković je Mladen Grujičić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a biće njegov protivkandidat na predstojećim lokalnim izborima u Srebrenici, u oktobru.

"Bojim se da će bitka za Srebrenicu biti ključna i za budućnost BiH", rekao je on i dodao da je, prema poslednjem popisu, Srebrenica jedina opština u Republici Srpskoj gde su Bošnjaci većina.

"Što nas više diraju i napadaju, sve smo jači i želimo pokazati da želimo opstati", rekao je Duraković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.