Duple trojke u Nišu!

Izvor: Večernje novosti, 05.Dec.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duple trojke u Nišu!

NIŠ - Srećni roditelji Ana (26) i Milovan (30) Mitrović tek se privikavaju na nove ukućane, Ninu, Andriju i Mihajla koji su rođeni 22. novembra. A Stankovići su nestrpljivi, Sanja i Aleksandar ne mogu da dočekaju da njihove prvenčiće Lanu, Laru i Lazara, rođene 25. novembra, dovedu kući. Oba para su prirodnim putem začeli potomstvo, s tim što su prve trojke i na svet stigle prirodnim putem, dok su mali Stankovići rođeni „carskim rezom“. Iako su po prvi put postali roditelji, Sanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Aleksandar nisu uplašeni. Naprotiv, spremni su da pruže svu ljubav i negu bebama kojima trenutno manjka težina. Već deset dana su u inkubatoru, lepo napreduju, pa se mladi roditelji nadaju da će već sledeće nedelje kući. Lazar je rođen sa 1.650 grama, Lara sa 1.820, dok je najstarija sestra, u pitanju su minuti, i najteža bila na porođaju, 1.950 grama. - Imam zasada dovoljno mleka, ali ne mogu da ih dojim već dobijaju moje mleko na flašicu. Pedijatri su zadovoljni njihovim napretkom - priča niška „majka hrabrost“ koja je na svet donela trojke, iako je i sama teška 50 kilograma. Zbog toga su joj lekari na početku trudnoće predlagali da jedan plod, u interesu njenog zdravlja, uklone, ali ona nikako na to nije pristala. Ponosnog oca ne brine bebina težina, jer veli da je i sam bio na rođenju težak tek dva kilograma. - Tu su moji roditelji, Dragan i Suzana da pomognu oko beba. Kupili smo neke osnovne stvari. Ne brinu me deca, brine me to što smo oboje bez posla - kaže nezaposleni otac niških trojki. Ana Mitrović (27) je trebalo da se porodi u decembru, ali su kontrakcije krenule ranije. Nije se uplašila, jer joj je ovo druga trudnoća. Sedmogodišnja Natalija dobila je sestru i dva brata. - Uz pomoć supruga Milovana, svekrve i Natalije čuvanje triju beba nije tako teško. Mogu reći da savršeno funkcionišemo. I deset ovako mirnih beba mogla bih da čuvam. Samo se nadam da će takvi ostati bar još neko vreme - veli majka Ana koja je u trudnoći dobila 10 kilograma, ali su zato bebe imale solidnu težinu, Nikolija je bila teška 2.220 grama, Andrija 2.550, a Mihajlo 2.750 grama. KAP U MORU DIREKTOR Klinike Bojan Lukić kaže da je prošle godine rođeno 3.162 Nišlija, a tokom ove godine 2.976 beba. - Svake godine opada broj rođenja i zato nas sve obraduju ovakve vesti. Nažalost, ove trojke su samo kap u moru koja neće popraviti sumornu sliku pada nataliteta - kaže direktor Lukić. STEVANOVIĆI NEOPAŽENO je prošlo rođenje još jednih niških trojki. Marija Stevanović (30) donela je na svet 12. septembra Miu, Ognjena i Andreja. Oni su začeti vantelesno, pa je samim tim radost za Mariju i oca Dušana bila mnogo veća. - Odlično napreduju, već imaju po pet kilograma - ponosna je majka Marija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Čudo: U tri dana dva puta rođene trojke

Izvor: Blic, 06.Dec.2013, 16:37

Posle punih 18 godina, u Nišu su u tri dana dvaput rođene trojke. Prvo su 22. novembra Ana (26) i Milovan Mitrović (30) iz Čamurlije dobili Ninu, Mihajla i Andriju, a onda su Aleksandar (23) i Sanja (21) Stanković 25. novembra postali bogatiji za Laru, Lanu i Lazara...A da bi čudo bilo potpuno,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.