Dunja Mijatović: Žrtve masakra na Tuzlanskoj kapiji zaslužuju pravdu

Izvor: Beta, 25.Maj.2020, 20:06

Dunja Mijatović: Žrtve masakra na Tuzlanskoj kapiji zaslužuju pravdu

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović izjavila je danas da žrtve masakra na Tuzlanskoj kapiji zaslužuju pravdu i optužila Srbiju da ne poštuje svoje medjunarodne obaveze u vezi s tim zločinom.Povodom 25. godišnjice zločina na Tuzlanskoj kapiji, gde je Vojska Republike Srpske granatom ubila 71 osobu i ranila više od 130, Mijatović je rekla da pred sud još nisu izvedeni svi odgovorni za taj masakr i da se oni, poput mnogih drugih ratnih zločinaca u regionu, "kriju iza odbijanja nekih država da izruče svoje državljane optužene za ratne zločine ili da saradjuju na druge načine"."Najdrastičniji je slučaj Novaka Djukića, koga je sud Bosne i Hercegovine osudio za izdavanje naredbe za napad na Tuzlu, a on je pet godina posle izricanja presude i dalje na slobodi u Srbiji jer presuda još nije sprovedena. To je šamar žrtvama masakra u Tuzli i flagrantno nepoštovanje od Srbije njenih medjunarodnih obaveza u oblasti ljudskih prava", navela je Mijatović u pisanoj izjavi.Mijatović je kazala i da je važno sećati se žrtava "tog gnusnog napada" i preživelih, i pamtiti patnje njihovih porodica, ali je dodala da to nije dovoljno i da one zaslužuju pravdu."Nažalost, zadovoljenje pravde u regionu i dalje sputava nedostatak političke volje ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dunja Mijatović: Žrtve masakra na Tuzlanskoj kapiji zaslužuju pravdu

Izvor: Danas, 25.Maj.2020

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović izjavila je danas da žrtve masakra na Tuzlanskoj kapiji zaslužuju pravdu i optužila Srbiju da ne poštuje svoje međunarodne obaveze u vezi s tim zločinom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.