Izvor: Blic, 19.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić obećao pomoć rezervistima

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić obećao je danas predstavnicima štrajkačkog odbora bivših kuršumlijskih rezervista, sa kojima je razgovarao u zgradi parlamenta, da će im omogućiti razgovor sa nadležnima koji mogu da reše njihov problem.



Rezervisti su pre razgovora sa Dulićem na pisarnici Skupštine predali zahteve koji se odnose na isplatu ratnih dnevnica za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji u vreme NATO intervencije 1999. godine. Ti zahtevi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi da budu prosleđeni i svim poslaničkim grupama.

Sa predsednikom Štrajkačkog odbora Dejanom Miloševićem, u parlamentu su bili i odbornik u kuršumlijskoj Skupštini opštine Slavko Ilić i štrajkač Dragan Lakićević, jedan od šest prvih nosilaca odlikovanja - Medalje za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti, dobijene 1999. godine.

Kuršumlijska policija je neposredno pred polazak u Beograd privela Miloševića na informativni razgovor i tokom saslušanja u policijskoj stanici zapretili su mu, kako je rekao, krivičnom prijavom.

Milošević je Tanjugu rekao da su ga u policiju privela dvojica inspektora, a da su ga tamo sačekali komandir policijske stanice, predsednik Skupštine opštine, predsednik Opštinskog suda i Tužilac koji su mu, kako je rekao, zapretili krivičnom prijavom.

"Upravo smo kretali za Beograd kada su dvojica inspektora tražili da pođem sa njima do policijske stanice, što sam i učinio", rekao je Milošević.

Milošević je rekao da je, posle petnaestak minuta zadržavanja u policijskoj stanici, pušten, dodavši da ne zna da li će krivična prijava protiv njega i njegovih kolega biti podneta ili je samo reč o pretnji.

Nekoliko stotina rezervista sedmi dan protestuje zahtevajući da im se isplate ratne dnevnice za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji u vreme NATO intervencije, marta 1999. godine, a pedesetak njih štrajkuje glađu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.