Dulić: Uskoro pogon za skladištenje opasnih otpada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Uskoro pogon za skladištenje opasnih otpada

BEOGRAD - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Bulić izjavio je danas da će Srbija veoma brzo dobiti pogon za skladištenje i neutralizaciju opasnih otpada i da to se radi u saradnji sa EU.

Dulić je gostujući na TV B92 kazao da u Srbiji ima oko 440 lokacija gde se nalaze različite vrste opasnog otpada, uglavnom u industrijskim pogonima, a ekološke inspekcije proveravaju da li su one skladištene u pod normalnim uslovima, dodavši da "to svakako nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rešenje".

On je istakao da će se striktno sprovoditi svi ekološki zakoni i da će se kroz sve akte koji se donose stimulisati i podići industrija reciklaže.

Ministar Dulić je rekao da akcija "Očistimo Srbiju 2009" služi i da bi se upozorilo na opasnosti i ukazalo na probleme koje imamo kako bi se rešavali.

On je naveo da se u ovom trenutku 55 odsto komunalnog otpada sistematski odnosi a da se 45 odsto otpada koja domaćinstva stvaraju baca ili u divlje deponije ili korita reka, kraj puteva...a razlog tome je nedostatak dovoljno dobre komunalne infrastrukture.

Dulić je naglasio da je ideja da se kroz ovu akciju podigne stepen te infrastrukture i da se ukaže ljudima da je bacanje otpada na divlje deponije akt najvećeg iskazivanja nepatriotizma i nedovoljne ljubavi prema svojoj zemlji.

Kao što volimo da držimo čiste svoje stanove i kuće tako smo i dužni da držimo i čiste naše ulice, puteve, reke, kazao je Dulić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.