Izvor: B92, 20.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Očekujemo podršku DSS-a

Beograd -- Oliver Dulić za B92 izjavio da očekuje da će vladajuća koalicija imati jedinstvenog kandidata na predsedničkim izborima.

Predsednik Skupštine Srbije, gostujući u emisiji Poligraf B92, izjavio je da očekuje da će Demokratska stranka Srbije podržati Borisa Tadića na predsedničkim izborima, kao jedinstvenog kandidata vladajuće koalicije. Dulić je rekao i da su ispunjeni svi uslovi za organizovanje izbora, te da više nije moguće opozvati njegovu odluku o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspisivanju predsedničkih izbora.

"Pravna mogućnost ne postoji. Jedina je mogućnost da se zaista desi nešto strašno, sa bezbednošću naše zemlje, da se zapuca, da se dese neke ljudske žrtve, da se zaista stvori neka atmosfera u kojoj je nemoguće održati izbore, ali ja sam siguran da, u ovom trenutku, niko ne veruje u tako nešto", kazao je predsednik Skupštine.

"Izbori će biti održani 20. januara, ja verujem da će na izborima učestvovati sve političke stranke i nadam se da će budući predsednik biti osoba koja je izabrana bez zrna delegitimisanja", rekao je Dulić.

Inače, Demokarstaka stranka najavila je da će sutra predati kandidaturu lidera te partije Borisa Tadića.

Do predsedničkih izbora ostalo je još tačno mesec dana, a Republička izborna komisija do sada je potvrdila dve kandidature - predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića i predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Rok za podnošenje kandidatura ističe u ponoć 30. decembra. Za kandidaturu je potrebno 10.000 sudski overenih potpisa podrške građana. Kandidature su najavili predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, kao i funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić.

Kandidaturu su ranije najavljivali i lideri Nove Srbije Velimir Ilić, čija partija je u međuvremenu pominjala i mogućnost bojkota izbora, kao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.