Dulić: Nema razloga za paniku

Izvor: Politika, 17.Apr.2010, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Nema razloga za paniku

BEOGRAD – Ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je danas u Beogradu da će pepeo iz vulkanskog oblaka najviše uticati na avio-saobraćaj u Srbiji i da građani nemaju razloga za paniku.

„Nema potrebe za brigom niti da se širi panika... nama će se desiti ono što se desilo celoj Evropi” rekao je ministrar Dulić dodajući da građani treba da prate uputstva stručnjaka o ponašanju.

Dulić je naveo da u ovom trenutku ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pretpostavke da će vulkanski oblak „izazvati velike posledice po ljudsko zdravlje i na naše normalno funkcionisanje”.

„To je prirodni fenom koji se dešava retko, ali koji pokazuje koliko je priroda moćna i koliko smo mi mali u odnosu na prirodne sile”, rekao je Dulić novinarima na Adi Ciganliji, tokom akcije podvodnog čišćenja Savskog jezera.

Po Duliću, na vulkanske erupcije, koje pokazuje koliko je priroda moćna ne možemo da utičemo ali zato možemo da utičemo na očuvanje životne sredine.

Oblak vulkanske prašine stigao je iznad Srbije i od 16 sati će biti u potpunosti zabranjen avio saobraćaj u vazdušnom prostoru zemlje, rekao je ranije danas Izvršni direktor Centra oblasne kontrole letenja Beograd Bruno Genal.

Druga erupcija vulkana na Islandu, posle one u martu počela je u sredu

Vulkanski oblak pepela nošen vetrovima formiran je iznad Velike Britanije, Skandinavije i centralne Evrope.

Tanjug

[objavljeno: 17/04/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.