Dulić: Jedva čekam da rasturim optužnicu

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Jedva čekam da rasturim optužnicu

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište u procesu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića, koji je izjavio da se protiv njega vodi politički proces i da jedva čeka da "rasturi" optužnicu.

"Jasno je da se od velikog slučaja ovde radi o jednom banalnom slučaju jer je pet optužnica do sada propalo, a ja jedva čekam da rasturim ovu optužnicu, da pobedim u ovom procesu, da skinem ljagu sa svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imena i da nastavimo život", rekao je Dulić novinarima ispred suda. On tvrdi da nikada nije počinio nijedno krivično delo, niti se bavio kriminalom i navodi da je siguran da će to i dokazati.

Dulić, protiv koga se proces vodi zbog optužbi za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest", veruje u pošteno suđenje i poručuje da će njegov slučaj biti ispit za sposobnost našeg pravosuđa da bude na evropskom nivou.

Osim Dulića na optuženičkoj klupi naći će se njegov tadašnji zamenik Nebojša Janjić i tadašnji direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Optužnicom se Dulić, Janjić i Drobnjak terete da su prilikom izdavanja dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom. Pored toga, kako se navodi, oni su "Nuba invest" stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima. Istraga protiv Dulića i ostalih pokrenuta je u septembru 2012. godine, a oni se brane sa slobode.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo pripremno ročište u procesu protiv Dulića

Izvor: Studio B, 22.Maj.2015

U Specijalnom sudu u Beogradu počelo je pripremno ročište u procesu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića, koji je izjavio da se protiv njega vodi politički proces i da jedva čeka da "rasturi" optužnicu..."Jasno je da se od velikog slučaja ovde radi o jednom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.