Izvor: Blic, 17.Maj.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugalić: Zaduženost privrede i građana stagnira

Zaduženost privrede i građana u aprilu stagnira, što je loš signal bankama. Kompanije su zabeležile zanemarljiv porast zaduženosti u aprilu u odnosu na prethodni mesec od 0,6 odsto, a građani 0,8 odsto manje, izjavio je Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

On je na konferenciji za novinare rekao da su krediti pravnih lica u prva četiri meseca ove godine zabeležili simboličan rast od 2,2 odsto dok je kod stanovištva zaduženost u porastu za 1,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << procenata.

- U prethodnom mesecu povećani su samo zajmovi za refinansiranje i gotovnski i to za oko jedan odsto dok su svi ostali krediti u padu, potrošački, stambeni i poljoprivredni-rekao je Dugalić.

Dugalić je dodao da je od januara jedino iznos potrošačkih kredita povećan za jedan odsto, dok su svi ostali u padu.

- Jedina bolja tendencija u odnosu na prethodni mesec je to što ne raste docnja u plaćanju obaveza, pa je tako učešće docnje u dugu pravnih lica 14,4 odsto, preduzetnika 11,1, a stanovništva 3,4 odsto-naveo je Dugalić.

Ukupno učešće docnje po osnovu bankarskih kredita u aprilu je iznosilo 11,1 odsto, dok je u martu iznoislo 11,2 procenta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema rasta zaduženosti

Izvor: EMportal, 17.Maj.2011

Kreditna zaduženost privrede i stanovništva nije porasla u aprilu u odnosu na mart, pokazali su podaci Udruženja banaka Srbije. Docnja se nije povećala kod kredita, ali je zato porasla kod svih drugih oblika zaduživanja, kreditnih kartica, tekućih računa, lizing ugovora.

Nastavak na EMportal...

Dugalić: Nema rasta kreditene zaduženosti ni kod gradjana ni kod pravnih lica

Izvor: Beta Video, 17.Maj.2011

BEOGRAD - Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić: Nema rasta kreditene zaduženosti ni kod gradjana ni kod pravnih lica (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Javni dug povećan na 12,95 mlrd. €

Izvor: B92, 17.Maj.2011

Beograd -- Ukupan javni dug Srbije na kraju aprila iznosio je 12,95 milijardi evra i tokom prva četiri meseca ove godine povećan je za oko 792 miliona evra...Kako navodi Ministarstvo finansija, ukupan javni dug je na kraju aprila iznosio 40,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dok je zaduženje...

Nastavak na B92...

Svi bježe od zajma

Izvor: Capital.ba, 18.Maj.2011, 08:43

BEOGRAD, Udruženje banaka Srbije je upozorilo da se građani i privreda sve manje zadužuju. To je loš signal bankama, ali ukazuje i da privreda ne radi. Kompanije su zabilježile zanemarljiv porast zaduženosti u aprilu u odnosu na prethodni mjesec od 0,6 odsto, a građani 0,8 odsto. Ukupan dug građana...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.