Duda upozoren da poveća oprez: Šta je to objavljeno o njegovoj supruzi?

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 16:47

Duda upozoren da poveća oprez: Šta je to objavljeno o njegovoj supruzi?

Poljski ministar za digitalna pitanja Kšištof Gavkovski predložio je da predsednik Poljske Andžej Duda proveri sigurnost pristupa svojim društvenim nalozima.

Takva preporuka došla je nakon što je izašla bizarna objava vulgarnog sadržaja koja se odnosila na suprugu Andžeja Dude.

Objava je brzo obrisana, ali su korisnici interneta napravili skrinšotove koji su deljeni, što je podstaklo šale, ali naišlo i na kritike da šef države nije bio dovoljno oprezan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vezi ponašanja na svojoj mreži, preneo je AP.

Dudina kancelarija nije objasnila na šta se odnosi poruka objavljena na platformi X (Tviteru), niti je objasnila kako je objavljena.

Vlada, na čelu sa Dudinim političkim rivalom, premijerom Donaldom Tuskom, sugerisala je da predsednik treba da bude oprezniji i navela da bi mogla da ponudi bezbednosnu pomoć.

"Zbog činjenice da se na nalogu predsednika Andžeja Dude na platformi X pojavila neobična objava, koja je vrlo brzo nestala, zamolio sam predsednika da proveri sigurnost pristupa njegovim društvenim nalozima", naveo je na platformi X ministar za digitalna pitanja Kšištof Gavkovski. U prošlosti, Duda je sarađivao sa anonimnim korisnicima društvenih medija.

On je, takođe, primao pozive od ruskih šaljivdžija koji su se pretvarali da su generalni sekretar Ujedinjenih nacija i predsednik Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.