DuckDuckGo browser stiže na Windows

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Jun.2023, 14:30

DuckDuckGo browser stiže na Windows

Posle devet meseci od uvođenja DuckDuckGo pregledača na MacOS operativne sisteme, on je konačno stigao i na Windows, doduše takođe u javnoj beta verziji, objavljeno je na zvaničnom blogu.
Američka kompanija koja je lansirala ovaj pregledač, poznata je po tome što se fokusira na zaštitu privatnosti na internetu. Upravo to gleda da plasira i u svojim internet proizvodima kao što je veb browser, ali i istoimeni internet pretraživač koji je konkurencija Google pretrazi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs <<
Screenshot
Kompanija tvrdi da svoje korisnike na internetu ne prati prilikom korišćenja njenih proizvoda, a uz to i blokira druge kompanije koje to pokušavaju da urade. Novi Windows browser uključuje mnoge funkcije zaštite privatnosti koje se takođe nalaze u verzijama browsera za iOS, MacOS i Android operativne sisteme, a dato je obećanje da će se novi pregledač dodatno unapređivati.
Opcije koje DuckDuckGo nudi za Windows Neke od prednosti koje ovaj pregledač nudi su svakako znatno manje reklama, iskačućih prozora ili skrivenih pratilaca vašeg internet saobraćaja.
Na primer, sistem DuckDuckGo veb pregledača omogućava korisnicima „da uzvrate udarac“ iskačućim prozorima. Naime, mnogi ljudi na različitim veb sajtovima naposletku odustanu od zaštite privatnosti klikom na prihvatanje opcija u upornim, iskačućim prozorima za saglasnost prihvatanja kolačića. Pregledač ove dosadne i naizgled bezazlene prozore sakriva.
Isto kao i na, po sigurnosti poznatom pregledaču Brave i DuckDuckGo ima opciju da pruži iskustvo blokiranja reklama i skrivenih praćenja internet saobraćaja.
Fire dugme i Duck Player Osim ovih, sada već standardnih bezbednosnih opcija koje nude servisi koji se reklamiraju na osnovu bezbednosti, novi veb pregledač za Windows uključuje i: sakrivanje email adrese prilikom prijavljivanja u onlajn naloge, takozvano „Fire“ dugme koje briše podatke o istoriji pregledanja jednim klikom ali i možda najpopularniji sopstveni Duck Player.

DuckDuckGo
Duck Player je u stvari ugrađeni video plejer koji služi za korišćenje YouTube platforme bez invazivnih oglasa. Naime, on je dizajniran da zaštiti korisnike od kolačića i personalizovanih oglasa na YouTube platformi, mada, kompanija napominje da YouTube i povrh toga beleži preglede video snimaka, te ističe da nije u potpunosti anoniman. Ova funkcija može da bude uvek uključena ili da se koristi samo za pojedinačne video snimke.
Osim toga, na sajtu kompanije istaknuto je da ona prikuplja čak 60 posto manje podataka nego Google Chrome pregledač, što definitivno nije mali procenat. Pregledač, međutim, i dalje nema opciju dodavanja drugih ekstenzija, ali njegovi osnivači kažu da rade na tome.
Oni tvrde i da bi verzija za Windows, iako kasni za Mac verzijom više od pola godine, u skorijoj budućnosti trebalo da se izjednači sa njom po pitanju funkcija i brzine koju nudi.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.