Dubrovnik: Na granici s BiH u automobilu pronađeno oko 30 kg marihuane

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubrovnik: Na granici s BiH u automobilu pronađeno oko 30 kg marihuane

DUBROVNIK - Granična policija Hrvatske otkrila je na Međunarodnom graničnom prelazu Nova Sela oko 30 kilograma marihuane, koju je u automobilu pokušao prokrijumčariti i unijeti u ovu zemlju državljanin Bosne i Hercegovine (32).

S njim se u automobilu, na mjestu suvozača, nalazio državljanin  Crne Gore (29).

Kako je saopšteno iz Dubrovačko-neretvanske uprave policije, njih dvojica uhapšeni su u srijedu oko 8.30, prilikom ulazne granične kontrole nakon izvršenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pretresa.

Od samog početka i jedan i drugi bili su sumnjivi carinicima, koji su odlučili da ih provjere.

Tokom kontrole, vozač iz BiH je policajcima na uvid dao vozačku dozvolu Srbije, za koju su posumnjali da je krivotvorena, dok su pregledom vozila u podu uočili pregrade, nakon čega su posumnjali u krijumčarenje.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga vozila, tokom koje je u posebno izrađenim bunkerima ispod vozačevog i suvozačevog sjedišta pronađen 31 paket s ukupno 29,486 kilograma marihuane", stoji u saopštenju  policije.

Prema njihovim procjenama, njena vrijednost iznosi oko 900.000 kuna, a kako su rekli, u uličnoj preprodaji dosegla bi iznos od približno dva miliona kuna.

Dodaju kako im se na teret stavlja neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge kao i krivotvorenje isprava.

"Dvojica osumnjičenih su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", navodi se u saopštenju.

Iz ove uprave nismo uspjeli dobiti inicijale uhapšenih, jer, kako nam je rečeno, u Hrvatskoj to nije praksa.

Inače, vrijednost zaplijenjene droge na crnom tržištu iznosi oko 513.000 konvertibilnih maraka, ukoliko se konvertuje u domaću valutu.

Uspjeli smo i saznati kako je riječ o vozilu pežo karavan na kojem su bile tablice BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.