Dubrovačka kalja

Izvor: Danas, 26.Nov.2010, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubrovačka kalja

Jedna velika zelena buba sporo se vukla preko sara mojih JNA čizama dok sam ispod masline skoro budistički meditirao za septembarskog, još uvek letnjeg, jarkog dana na Šipanu, ostrvu kod Dubrovnika. Sunce se odbijalo od metalne kopče opasača i petokrake zvezda. Naš je vod dobio voljno i sada gledamo kako oni iz drugog voda izbacujući crvenu zemlju i komade kamena, stene granita iz kanala u koji treba da se postavi elektrokabl. Cika i vriska na švedskom, češkom i nemačkom dopirala je od kupača koji su se kupali nedaleko u uvali iza maslinjaka nikako nije pomagala. Upeklo, pa smo tražili od staže (vodnik stažista, za one koji nisu služili blaženopočivšu JNA) da se i skinemo do pojasa goli, da i mi malo pocrnimo.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Šipan, dubrovačka kalja

Izvor: B92, 27.Nov.2010, 17:40

Jedna velika zelena buba sporo se vukla preko sara mojih JNA čizama dok sam ispod masline skoro budistički meditirao za septembarskog, još uvek letnjeg, jarkog dana na Šipanu, ostrvu kod Dubrovnika...Izvor: Danas..Autor: Boro Soleša..Sunce se odbijalo od metalne kopče opasača i petokrake zvezda....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.