Dubravka Stojanović gošća Novog dana

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubravka Stojanović gošća Novog dana

U rubrici Pregled štampe gošća je istoričarka i profesorka Univerziteta u Beogradu Dubravka Stojanović. U temi jutra govorimo o energetskoj efikasnosti, pametnim zgradama i o tome kako će izgledati gradovi budućnosti pod uslovom da postanemo ekološki osvešćeni.

Kakvim potencijalima raspolaže Srbija u tom smislu, da li ćemo u bliskoj budućnosti biti u mogućnosti da primenimo poslednja dostignuća? Naš gost je Manfred Norbert Fiš, građevinski inženjer, profesor i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << direktor Instituta za energetski dizajn, solarne tehnologije i upravljanje tehnologijama zgrada Arhitektonskog fakulteta Tehničkog univerziteta u Braunšvajgu u Nemačkoj.

Udruženje za podršku inkluziji manjinskih grupa "Inkluzivna mreža" bavi se unapređenjem obrazovnih uslova za učenike sa invaliditetom, pre svega na polju adaptacije standardnih udžbenika u prilagođene formate. Koordinatorka ovog udruženja, naša gošća, Mirjana Mihailović je autorka programa lexPad, koji je kreiran kao sredstvo u nastavi za pomoć osobama koje imaju disleksiju. Pomoću njega, učenici će moći da lakše savladavaju gradivo.

Izložba fotografija "Španski gradovi na listi svetske kulturne baštine: 15 bisera Španije" biće otvorena 4. decembra u 19h u galeriji Instituta Servantes u Beogradu. O ovoj izložbi, o tome kako približiti špansko kulturno nasleđe domaćoj javnosti, ali i na koji način najbolje predstaviti kulturno nasleđe Srbije strancima, o zaštićenim kulturnim dobrima Španije i Srbije, o kulturnim vezama i sponama ovog jutra govore Mladen Savković iz Instituta Servantes i Migel Rodrigez Andreu, politikolog, pravnik i urednik časopisa "Balkania" koji već desetak godina živi u Beogradu.

Nikola Vranjković održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Beogradu 14. decembra u Velikoj sali Doma omladine i tim povodom on je gost Novog dana.Slušamo pesme sa njegovog albuma "Veronautika".

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.