Državni vrh Crne Gore osudio napad na novinara Sadikovića

Izvor: Beta, 21.Mar.2021, 10:23

Državni vrh Crne Gore osudio napad na novinara Sadikovića

Državni vrh Crne Gore ocenio je povodom napada na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića tokom takozvanog patriotskog skupa u Bijelom Polju, da takvi slučajevi neće biti tolerisani.Sa ključnih državnih adresa je poručeno da se "napadi na novinare i slobodu reči neće tolerisati", i da će nadležni "učiniti sve da slučaj bude rasvetljen do kraja".Dugogodišnji novinar Sead Sadiković napadnut je sinoć tokom takozvanog "patriotskog" skupa u Bijelom Polju. U više gradova Crne Gore juče su održani protesti - auto kolone tokom kojih su isticane crnogorske državne zastave.Organizatori su prethodno putem društvenih mreža pozivali  "Crnogorce da u svim gradovima započnu auto-kolone", u znak otpora "fašizmu i zdravstvenom genocidu".Sadiković je medijima rekao da je lakše povredjen, a iz policije je nezvanično saopšteno da su ga napali i udarali učesnici auto kolone zbog čega su privedena dvojica mladića, i da se za ostalima traga.Napad na Sadikovića oštro su osudili predsednik države Milo Djukanović, Skupštine Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).Djukanović je na Tviteru objavio da "nasilje nije znak raspoznavanja evropske i kulturne Crne Gore" i poručio da su "sigurnost i zaštita novinara i bezbedno okruženje preduslov izgradnje demokratskog društva"."Pozivam nadležne organe da slučaj istraže do kraja. ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državni vrh Crne Gore osudio napad na novinara Sadikovića

Izvor: Danas, 21.Mar.2021

Državni vrh Crne Gore ocenio je povodom napada na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića tokom takozvanog patriotskog skupa u Bijelom Polju, da takvi slučajevi neće biti tolerisani.

Nastavak na Danas...

Dve osobe uhapšene zbog napada na novinara Televizije Vijesti

Izvor: Danas, 21.Mar.2021

Novinar Televizije Vijesti Sead Sadiković napadnut je u subotu uveče u Bijelom Polju, a uprava crnogorske policije saopštila je danas da su zbog tog napada uhapšene dve osobe.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.