Državljanka Njemačke ubijena kod Živinica

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanka Njemačke ubijena kod Živinica

ŽIVINICE - Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalno tužilaštvo provode opsežnu istragu ubistva njemačke državljanke S.S., rođene u Nišu (52), u mjestu Bašigovci, kod Živinica.

Ubistvo je u utorak poslijepodne prijavio njen suprug Z.S. (53) iz Doboja, koji takođe ima njemačko državljanstvo i koji je tom prilikom kazao kako su dva njemu nepoznata muškarca zaustavila njegovo vozilo opel zafiru tražeći od njegove supruge novac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

"Kada im je ona dala nešto novca, koliko je tada kod sebe imala, oni su bili nezadovoljni pa su potegli oružje i u nju ispalili tri hica i zatim pobjegli u nepoznatom pravcu", saopšteno je danas u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Inače, smrt S.S., koja je rođena u Nišu, konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja u Živinicama, a njeno tijelo prevezeno je na Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje će biti izvršena obdukcija.

Uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac, a istrga u ovom slučaju se nastavlja.

Kako "Nezavisne" saznaju, danas je u prostorije MUP-a Tuzlanskog kantona zbog ovog događaja na kriminalističku obradu privedena jedna osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom, ali nismo uspjeli saznati njen identitet.

"Još ne možemo govoriti o detaljima dok ne dobijemo rezultate obdukcije i dok se ne okonča kriminalistička obrada", kazao je Ivo Iveljić, tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji nam nije htio otkriti ko je priveden u službene prostorije MUP-a.

On je na pitanje novinara da li se u ovom slučaju radi o klasičnoj pljački dao vrlo konfuzan odgovor.

"Tako je muž tvrdio u preliminarnoj izjavi", kazao je Iveljić.

Podsjećamo, ovo je drugo ubistvo u dva dana koje se desilo na području BiH.

U utorak su ispred porodične kuće u selu Suva Gora ubijeni supružnici Vidoje (83) i Ljubinka (74) Savić, koje je automatskom puškom ubio komšija Momir Tasić, koji je nakon svega pozvao policiju i priznao zločin. On je juče predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a pronađena je i puška kojom je ovaj zločin izvršen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.