Država žuri da obezbedi dodatne krevete! U Ljubljani otvorene NOVE PROSTORIJE za kovid pacijente

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2020, 16:28

Država žuri da obezbedi dodatne krevete! U Ljubljani otvorene NOVE PROSTORIJE za kovid pacijente

Prostorije napravljene za samo deset dana

Klinički centar Ljubljane je danas otvorio nove prostorije za pacijente obolele od korona virusa, pa bi sa sadašnjih 56 kreveta kapacitet kreveta za zaražene koronom trebalo da bude 100.

Dirktor Kliničkog centra Ljubljane Janez Poklukar je rekao da su prostorije napravljene za samo deset dana, a država žuri da obezbedi dodatne krevete za Kovid-19 pacijente.

Polukar je dodao da su nove prostorije u slovenačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glavnoj bolnici takođe potpuno opremljene kada je reč o hrani, čistoći, uklanjanju otpadnog materijala i logistici.

Za pacijente čije se stanje pogoršava i treba im intenzivna nega, sada će to biti moguće u istoj sobi.

Nove prostorije trenutno sadrže dve zone, a plan je da se napravi šest zona za Kovid-19 pacijente, od kojih bi svaka mogla da primi 25 pacijenata, dodao je Polukar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.