Država plaća milion evra zbog pogibije diplomata

Izvor: Danas, 08.Okt.2013, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država plaća milion evra zbog pogibije diplomata

Treći apelacioni sud u Rimu osudio je u odsustvu dvojicu oficira JNA i obavezao državu Srbiju da isplati odštetu od 950.000 evra zbog obaranja helikoptera Evropske ekonomske zajednice (EEZ) 1992. godine u mestu Podrutama u Hrvatskoj, kada su poginula četvorica italijanskih diplomata i jedan francuski pripadnik vojske.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija plaća odštetu 950.000 evra

Izvor: B92, 08.Okt.2013

Rim -- Sud u Rimu osudio je dvojicu oficira JNA i obavezao Srbiju da isplati odštetu od 950.000 evra zbog obaranja helikoptera Evropske ekonomske zajednice 1992...Te godine u mestu Podrutama u Hrvatskoj oboren je helikopter i tada su poginula četvorica italijanskih diplomata i jedan francuski pripadnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.