Drveni superautomobil Splinter ima 600KS

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drveni superautomobil "Splinter" ima 600KS

Automobilska industrija je trenutno pod žestokim kritikama boraca za zaštitu životne sredine zbog Dizelgejt skandala i visokih nivoa emisije štetnih gasova, a jedan čovek je na ove kritike odgovorio - drvenim superautomobilom.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Iako je veliki deo ovog superautomobila napravljen od ekoloških >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << materijala, grupe za zaštitu životne sredine ne treba previše da se raduju jer pod njegovom haubom bruji moćni 7.0-litarski V8 motor sa 600KS.

"Splinter" je nedavno predstavljen na Salonu automobila u Esenu, a ovu kreaciju

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

potpisuje industrijski dizajner Džo Harmon iz Severne Karoline. Harmon je za ovaj projekat posebno bio inspirisan "Havilland Mosquito" drvenim avionom iz Drugog svetskog rata.

Za karoseriju automobila je korišćena savijena i laminirana kora trešnjinog drveta i drveta balsa koje se inače koristi u konstrukciji modela i plovila. Šasija je drveni monokok, vešanje je takođe drveno, a jedine komponente koje nisu ekološke su delovi 7-litarskog V8 motora sa 600KS koji je centralno postavljen i povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Drveni superautomobil Splinter sa 600KS

Izvor: AutoBlog, 04.Dec.2015, 10:47

Kako piše Mojauto, automobilska industrija je trenutno pod žestokim kritikama boraca za zaštitu životne sredine zbog Dizelgejt skandala i visokih nivoa emisije štetnih gasova, a jedan čovek je na ove kritike odgovorio - drvenim superautomobilom.Iako je veliki deo ovog superautomobila napravljen...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.