Izvor: B92, 06.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Drumska mafija" u kampanji

Beograd -- Afera se pretvorila u politički sukob između ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića i lidera radikala Tomislava Nikolića.

Jedan od uspeha koji Vlada Srbije navodi u borbi protiv organizovanog kriminala jeste slučaj "drumske mafije". Ukupno 53 osobe optužene su da su od države ukrali više od 6,5 miliona evra.

Međutim, yamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić je optužio Velimira Ilića da je on vođa te mafije, jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krađa putarina događa u sklopu njegovog ministarstva. Predsednik Nove Srbije je uzvratio rečenicom da "ne zna zašto se Toma Nikolić češe tamo gde ga ne svrbi".

Ilić je saopštio da je "drumska mafija" otkrivena zahvaljujući njegovom ministarstvu, koje je prilikom izrade koncesije za put Niš-Dimitrovgrad, videlo da se broj ulazaka i izlazaka iz zemlje vozila sa stranim registracijama nikako ne slaže.

Podsetimo, pripadnici "drumske mafije" su optuženi da su se bavili zloupotrebama u naplati putarine. Oni su na naplatnim rampama Bubanj Potok kod Beograda i Nais kod Niša izdavali lažne kartice za naplatu putarine, a prema navodima Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, u te aktivnosti bili su umešani i rukovodioci Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.