Izvor: Blic, 04.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drumska jahta

Drumska jahta

Kompanija 'BMW individjual” napravila je model '760 li jahtlajn” namenjen ljubiteljima luksuznih jahti, koji žele da imaju slično prevozno sredstvo i na kopnu. Zasad je to samo koncept-vozilo, ali prvi primerci sa trake očekuju se tokom 2003. U '760 li jahtlajn” ugrađena je ekskluzivna oprema koja mu daje šmek brodova za udobna morska krstarenja. 'Serija 7” je klasa luksuznih automobila za zahtevne kupce, a '760 li jahtlajn” je namenjen najimućnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moreplovacima.

Morski štimung ovom modelu daje, pre svega, njegova unutrašnjost. Kontrolna tabla i zadnji delovi kabine obloženi su drvetom - pažljivo je odabrana kombinacija mahagonija i javora - kao u pravim jahtama. Amblemi kompasa na antracit crnim podnim oblogama postavljeni su da bi naglasili brodski dizajn. Ekskluzivna 'merino” koža u boji šampanjca ugrađivaće se u sve varijante, a dizajneri ističu da se meka i udobna sedišta mogu podešavati u 16 pravaca.

Spoljna boja, metalikplava kao noć, specijalno je odabrana, a mnoštvo drugih kvalitetnih detalja naglašavaju luksuz. Nemački dizajeneri ističu da, kao i kod morskih jahti, najmanje sitnice utiču na savršenstvo konačnog izgleda. Zbog toga se veoma vodilo računa o izboru i kombinaciji boja, međusobnih kontrasta kao i o izgledu dvobojnog upravljača. Morski osećaj stvara i specijalni uređaj koji održava vlažnost u kabini, a ugrađen je u držač krova. Z. D. Ispunjava sve želje putnika i vozača

Kao i za sve druge modele koje pravi 'BMW individjual”, kupci mogu i za '760 li jahtlajn” da naruče sve moguće dodatke po želji. Moguće je, na primer, zatražiti da se u centralni retrovizor ugradi pravi kompas ili da vozilo između zadnjih sedišta ima mali frižider i radne stolove sa svim dodacima.

Podrazumevaju se sve ostale haj-tek spravice koje se ugrađuju u slična luksuzne limuzine, kao interni telefon u kolima, moćni audio i DVD sistemi ili 6,5 inčni monitori za centralni kompjuter.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.